17 Νοεμβρίου 2020

Απόν θέλει να πα στον μύλο…χρόνια κοσιηνίζει!!!

Αυτή την εποχή η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση μας εξέπληξε.
Μας απέδειξε ότι όταν θέλει….
Και χρήμα διαθέτει και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες τρέχουν αλλά διαθέτει μάλιστα και το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας για να αστυνομεύσει το Νησί.
Ας πάρουμε κάποια παραδείγματα:
**Ήθελαν νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για τον Κορωνοιό μέσα σε ένα μήνα.
Μέσα σε ένα μήνα λοιπόν ετοίμασαν αρχιτεκτονικά σχέδια, βρήκαν το κονδύλι του 1,5 εκατομμυρίου που χρειαζόταν, ζήτησαν προσφορές, κατακύρωσαν προσφορές, άρχισε κι ολοκληρώθηκε το έργο εντός 25 ημερών και παραδόθηκε επίσημα με τον εξοπλισμό του την 26η ημέρα!

** Ήθελαν να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι που λόγω καραντίνας δεν μπόρεσαν να εργαστούν η οι εργοδότες τους αδυνατούσαν να τους πληρώσουν. Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν έλεγξαν τα στοιχεία, τους μισθούς και τα δεδομένα χιλιάδων εργαζομένων, έκδοσαν κι έστειλαν επιταγές και επιδόματα σε λιγότερο από ένα μήνα. Ενώ όταν πρόκειται για το ανεργιακό επίδομα κάνουν 4 ολόκληρους μήνες!

** Ήθελαν πάση θυσία οι πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για να περιοριστεί η εξάπλωση του Κορωνοιού. Επιστράτευσαν όλη την δύναμη της Αστυνομίας, του στρατού, της πολιτικής άμυνας κι άλλων δημόσιων υπηρεσιών και με εντατικές περιπολίες κατάφεραν να εντοπίζουν ακόμη κι εκείνους τους μοναχικούς που βγήκαν για περπάτημα ή για ψάρεμα η για βόλτα στο βουνό και να τους καταγγέλλουν!!! Μάλιστα εις το όνομα της προστασίας των πολιτων από τον ιό οι δρόμοι γέμισαν με μέλη της Αστυνομίαςμ με εμφανή τα αποτελέσματα τα μείωσης του εγκλήματος και των δυστυχημάτων ενώ τα προηγούμενα χρόνια/περιόδους σχεδόν μας είχαν πείσει, ότι λόγω έλλειψης δυναμικού αδυνατούσαν να διαχειριστούν τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας ή τα θανατηφόρα δυστυχήματα ή της παράνομης μετανάστευσης/εργασίας κτλ κτλ

Όταν όμως οι κυβερνώντες του τόπου δεν θέλουν….τότε «κοσιηνίζουν» όχι 5 ημέρες αλλά χρόνια. Και φέρουμε ως παράδειγμα:
1.Το θέμα του δρόμου Πάφου – Πόλεως… 20 χρόνια σχεδιασμών και υπολογισμών και μέχρι σήμερα τίποτα το ουσιαστικό!

2.Το θέμα της χερσονήσου του Ακάμα… 30 χρόνια σχεδιασμών και υπολογισμών κι ακόμη δεν βρέθηκε η φόρμουλα!
3. Το θέμα της Μαρίνας… 10 χρόνια κι ακόμη δεν έγινε κατορθωτό η κατασκευή της!
4. Το θέμα της ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου…4 χρόνια εργασιών κι ακόμη δεν παραδόθηκε!

5. Ο δρόμος Πάφου – Αεροδρομίου…10 χρόνια συζητήσεων και μελετών κι ακόμη δεν βρέθηκε η χρυσή τομή!
6. Το θέμα της δημιουργίας νέας Νεφρολογικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο Πάφου…7 χρόνια κι ακόμη είμαστε στις υποσχέσεις!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι είτε η Πάφος είναι ο φτωχός συγγενής είτε δεν είμαστε αρκετά διεκδικητικοί/πιεστικοί για να πάρουμε όσα μας αναλογούν ως Επαρχία!