17 Νοεμβρίου 2020

Η αιμοδοσία δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία του οποιουδήποτε αιμοδότη είπε ο Σ. Μενελάου

Η αιμοδοσία δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία του οποιουδήποτε αιμοδότη, ανέφερε ο Σωκράτης Μενελάου Αναπληρωτής Προιστάμενος του Κέντρου Αίματος, κληθείς να σχολιάσει τον επηρεασμό που δέχτηκαν οι αιμοδοσίες από τα νέα περιοριστικά μέτρα .

Σε δηλώσεις του ο κ. Μενελάου ανέφερε πως λόγω των περιοριστικών μέτρων επηρεάστηκαν κατά κάποιο βαθμό οι αιμοδοσίες στην Επαρχία Πάφου , προσθέτοντας πως ο σταθμός αιμοδοσίας τα απογεύματα κλείνει πιο νωρίς αντί στις 19:30 που ήταν προγραμματισμένο στις 18:00 λόγω και του lock down .

Επίσης σημείωσε, κάποιες αιμοδοσίες οι οποίες είχαν προγραμματιστεί λόγω των ανησυχιών των διοργανωτών αναβλήθηκαν προσωρινά, προσθέτοντας πως το ποσοστό αίματος που λήφθηκε μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι λίγο χαμηλότερο από τις προηγούμενες εβδομάδες. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ο κ.Μενελάου εκτίμησε πως τόσο το προσωπικό του κέντρου αίματος όσο και οι αιμοδότες όταν προσπαθούν και τηρούν τα μέτρα δηλαδή την χρήση μάσκας, αντισηψία και έλλειψη συνωστισμού, όταν και οι δύο πλευρές εφαρμόζουν αυτό το κομμάτι σωστά τότε η αιμοδοσία δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία του οποιουδήποτε αιμοδότη.
Ακολούθως αναφέρθηκε στην αιμοδοσία που έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί στις 20 Νοεμβρίου του 2020 την ερχόμενη Παρασκευή μεταξύ των ωρών 16:00 – 19:00 στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσοαιματούσης στην κοινότητα Χλώρακας με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας .
Τέλος ο κ. Μενελάου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο αλλά και στην εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο για την φιλοξενία τους στο χώρο για την διενέργεια αιμοδοσιών κρατώντας ψηλά την σημαία των αιμοδοσιών με την παραχώρηση του χώρου.

Καταλήγοντας είπε πως είναι ένας χώρος με άνεση που μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα . (ΚΥΠΕ)