17 Νοεμβρίου 2020

315 Τεστ – 1 Θετικός

Πολύ θετικά είναι τα αποτελέσματα του δωρεάν ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), το οποίο άρχισε από χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πόλη Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως χτες πρώτη μέρα δωρεάν ελέγχου διενεργήθηκαν 201 τεστ και εντοπίστηκε ένα κρούσμα, ενώ σήμερα υποβλήθηκαν σε έλεγχο 115 πολίτες και όλοι είναι αρνητικοί.
Η κινητή μονάδα για τη διενέργεια των δωρεάν rapid test αντιγόνου από την εταιρεία Mediwell Home Healthcare Services, που συνεργάστηκε με το Υπουργείο Υγείας, στήθηκε έξω από το Δημοτικό Μέγαρο της Πόλης Χρυσοχούς ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Παπαχριστοφή εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα ωστόσο ανέφερε ότι το lockdown συνεχίζεται στην Πάφο. Κάλεσε μάλιστα την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση της για το lockdown της Επαρχίας Πάφου.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), το οποίο άρχισε από χθες και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών σε άλλα σημεία της Επαρχίας Πάφου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας νέα σημεία δειγματοληψίας. Συγκεκριμένα για την Πάφο πέρα από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου 09:00 – 17:00 ) και την Λεωφόρο Ελευθέριου Βενιζέλου (μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη κατά τις ώρες 09:00 – 17:00 ) θα στηθεί κινητή μονάδα και στην Πέγεια (Πλατεία της βρύσης των Πεγιώτισων) από τις 09:00 – 14:00 το απόγευμα. (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ).