5 Δεκεμβρίου 2020

ΑΛΗΘΕΙΑ 1005:

Συνελήφθηκαν τελικά σήμερα στην Λευκωσία οι δύο καταζητούμενοι για την υπόθεση φόνου του 20χρονου στην περιοχή Βρέξη της Χλώρακας ένας 25χρονος κι ένας 22χρονος και οι δύο από την Συρια οι οποίοι αμέσως μετά τον φόνο είχαν καταφύγει όπως είχε διαφανεί από τις προκαταρκτικές εξετάσεις στα κατεχόμενα και καταβλήθηκαν προσπάθειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας για να δικαστούν.

Σήμερα συνελήφθησαν στην Λευκωσία.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα τα οποία έχουν αφεθεί ελεύθερα με όρους με ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου Πάφου. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής με σκοπό τη σωματική βλάβη.
Οι εννέα κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες τους και το Κακουργιοδικείο Πάφου όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 18, 19, 20 και 21 Ιανουαρίου 2021.

Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι τοποθετούν τον εαυτό τους στην περιοχή της “Βρέξης“ όπου έγινε το επεισόδιο και ότι μετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο. Επίσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρόθεση τους και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.