7 Δεκεμβρίου 2020

Μόνιμη στέγη στην Σχολική Εφορεία δίνει ο Δήμος Πάφου

Στην άμεση φωταγώγηση του Α’ Δημοτικού Σχολείου (Νεοφύτειου), καθώς και στο το βάψιμο των νεοκλασικών κτιρίων του Β’ Δημοτικού (Δημήτρειου), του Α’ Δημοτικού Σχολείου (Νεοφύτειου), του πρώην Νικολαϊδείου Γυμνασίου και του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’, προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει και αποστείλει στην Δημοτική Αρχή κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ, ενώ απέστειλε και πρόσθετο ποσό ύψους 130.000 ευρώ για την ανακαίνιση κτιρίου στο οποίο θα στεγάζεται μόνιμα η Σχολική Εφορεία Πάφου.
Με το ποσό που παραχωρήθηκε για τη μόνιμη στέγαση της Σχολικής Εφορείας, θα ανακαινιστεί από τον Δήμο Πάφου Τ/Κ υποστατικό που βρίσκεται στην πλατεία Μάρκου Δράκου (πρώην πλατεία Λοζάν). Υπενθυμίζεται ότι η διευθέτηση αυτή προέκυψε μετά από πρόταση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος προς τον αρμόδιο Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, προκειμένου να απελευθερωθούν οι τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας που χρησιμοποιούσε η Σχολική Εφορεία για τη στέγασή της στο Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου.