23 Δεκεμβρίου 2020

Απο την πρόσφατη Ομιλία του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του έτους 2021:

Τα περιοριστικά μέτρα δυστυχώς έχουν δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία της Πάφου, ειδικότερα στον Κατασκευαστικό & Τουριστικό τομέα αλλά και στις μικροεπιχειρήσεις εστίασης”
Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι ακόμη και στη λήψη περιοριστικών μέτρων στα πλαίσια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid 19, η Πόλη και η Επαρχία της Πάφου έχουν αντιμετωπιστεί δυσμενώς και τιμωρητικά από τους κυβερνώντες.

Συγκεκριμένα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου η Πάφος μπήκε σε καθολικό Lockdown κατά το οποίο δεν δικαιολογείτο ούτε από τον αριθμό των κρουσμάτων ούτε από τους επιδημιολογικούς δείκτες.
Τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα δυστυχώς έχουν δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία της Πάφου και στις μικροεπιχειρήσεις και ειδικότερα στον τομέα της εστίασης.
Είναι γνωστό ότι η οικονομία της Επαρχίας Πάφου βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και τον τομέα των κατασκευών, δύο πυλώνες οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια τόσο από τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση του Covid 19 όσο και από τον τερματισμό του Επενδυτικού Προγράμματος.

Είναι ακριβώς για αυτούς τους λόγους που ζητούμε από την Κυβέρνηση όπως κηρύξει την Πάφο ως πληγείσα περιοχή και να τύχει κατ’ εξαίρεση στήριξης και όχι τη λήψη περιοριστικών τιμωρητικών μέτρων.