23 Δεκεμβρίου 2020

Βαλεντίνος Φακοντής: Ανέκδοτο ο συνδετήριος δρόμος μεταξύ των κυκλικών κόμβων Πλαζ και Σπύρου Κυπριανού

Ανέκδοτο έχει καταντήσει η ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου, μήκους 500 μέτρων, μεταξύ των κυκλικών κόμβων της τουριστικής Πλάζ Γεροσκήπου και της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως ούτε εντός του 2020 θα παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, με την τουριστική περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου να νοσεί και τον πολίτη να είναι ο χαμένος.
Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως πολεοδομικό, με διαχειριστή και επιβλέπων του έργου τα Δημόσια έργα. Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει οικονομική συνεισφορά στο έργο, της τάξης του 20%.
Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε τον 09/2018 και η ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου καθορίστηκε για τον 07/2019.
Σήμερα το έργο παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι τον Μάρτιο του 2020 θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Νέες υποσχέσεις παρέτειναν τον χρόνο παράδοσης εώς τον Σεπτέμβριο του 2020.
Μετά από παρέμβασή μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρμοδίων φορέων στην παρουσία του Δ.Σ και καθορίστηκε εκ΄ νέου, ημερομηνία παράδοσης του έργου για τον Νοέμβριο του 2020.
Σε λίγες μέρες θα αποχαιρετίσουμε το 2020 και το έργο ακόμη να είναι ημιτελές, και απ΄ ότι γνωρίζουμε υπολείπεται ακόμη αρκετός χρόνος εως την αποπεράτωση.
Κύριοι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι οι πολίτες της Γεροσκήπου δεν είναι κορόιδο.
Αδιανόητο στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του 2020 να χρειαζόμαστε 2 χρόνια για να κατασκευαστεί ένας δρόμος 500 μέτρων μήκους.
Τα ανέκδοτα έχουν λιγότερη διάρκεια και τα ψέματα κοντά ποδάρια.
Γι’ αυτό, καλούμε το κράτος και τα αρμόδια τμήματα όπως ενεργοποιηθούν και αναλάβουν τις ευθύνες τους με σκοπό την άμεση ολοκλήρωση του έργου.
Βαλεντίνος Γ. Φακοντής
Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Γεροσκήπου
Πολιτικός Μηχανικός