23 Δεκεμβρίου 2020

Σύσκεψη ΕΒΕ Πάφου με Αντιπρόεδρο Τουρισμού ΚΕΒΕ για θέματα της Πάφου

Σύσκεψη στα γραφεία του EBE Πάφου, στην παρουσία του Αντιπροέδρου Τουρισμού ΚΕΒΕ, Κώστα Γαλαταριώτη και άλλων άμεσα εμπλεκόμενων φορέων με την τουριστική βιομηχανία της Επαρχίας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του κ. Γαλαταριώτη αφορούσαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την Επαρχία και σχετίζονται τόσο με τον τουρισμό, όσο και με την γενικότερη ανάπτυξη.

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γιώργος Μάης, ήταν το θέμα της επίσπευσς της προσφοροδότησης για την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου, ο δρόμςο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, ο δρόμος Αεροδρομίου-Έζουσας, το θέμα του δρόμου από τους Τάφους των Βασιλέων μέχρι τα Πότιμα, και η συντήρηση/αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στην ύπαιθρο.
Έγινε επίσης συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό η οποία «θα πρέπει επιτέλους να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και για τον καθορισμό σύνθετων τουριστικών αναπτύξεων ως στρατηγικών έργων για τους σκοπούς Ενοποιημένων Αναπτύξεων Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων.
Μεγάλη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στην ενίσχυση των προσπαθειών για ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας, στη στόχευση σε υποδομές χειμερινού τουρισμού όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, αθλητικές κολυμβητικές δεξαμενές, ποδηλατοδρόμους.
Τελειώνοντας τονίστηκε η σημασία της ανάπτυξης του τουρισμού υπαίθρου και αναχαίτισης της αστυφιλίας, η επέκταση της Μαρίνας στην Πόλη Χρυσοχούς και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά για τη στήριξη τους προς το Επιμελητήριο Πάφου και γενικότερα προς την Επαρχία της Πάφου, τονίζοντας ότι το ΚΕΒΕ θα ενισχύσει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για ανάπτυξη του τουρισμού και υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής.