4 Ιανουαρίου 2021

Δύο λειτουργίες θα τελεστούν σε ορισμένους ναούς της Πάφου, την ημέρα των Θεοφανίων, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως τα Θεοφάνια, όπως και τα Χριστούγεννα, στις ενορίες της Πάφου που έχουν δεύτερο ιερέα θα γίνει δεύτερη Θεία Λειτουργία.
Η δεύτερη Θεία Λειτουργία, σημείωσε, θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί. Οι Εκκλησίες στις οποίες θα τελεστεί δεύτερη Θεία Λειτουργία είναι η Εκκλησία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Θεοδώρου, Εκκλησία του Αγίου Κενδέα, Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα, της Παντάνασσας, των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, η Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Γεροσκήπου, καθώς και η Εκκλησία της Έμπας και της Πέγειας.
Η πρώτη λειτουργία, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, θα τελεστεί από τις 06.30 μέχρι τις 09.30 το πρωί και θα γίνει και ο αγιασμός ενώ η δεύτερη Θεία Λειτουργία στις 10.00, όπου θα γίνει μόνο Θεία Λειτουργία την ημέρα των Θεοφανίων, αλλά ο κόσμος θα παίρνει αγιασμό από την πρώτη Θεία Λειτουργία.
Είπε ακόμη πως τα μέτρα θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθούν για την υγεία όλων μας. Θα πρέπει συμπλήρωσε, “να τηρηθούν οπωσδήποτε τα μέτρα αφού υπάρχει αρκετός χώρος έξω από τους ιερούς ναούς και έτσι οι πιστοί θα μπορούν να σταθούν κρατώντας τις αποστάσεις τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη Θεία Λειτουργία”.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως είναι σημαντικό εν μέσω της δίνης της πανδημίας ο λαός να είναι κοντά στην Εκκλησία και ο λαός μας παρατήρησε δεν μένει μακριά από την Εκκλησία. Παρά ταύτα, σημείωσε, “θα κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις στις συνήθειες μας για να μπορούμε να απαλλαγούμε γρήγορα από τη νόσο και να μπορούμε να επανέλθουμε στις θρησκευτικές μας λατρευτικές συνάξεις όπως είχαμε προηγουμένως”.
Ευχήθηκε τέλος για το 2021 απομάκρυνση της Τουρκίας από την Κύπρο και απαλλαγή από την ασθένεια.