11 Ιανουαρίου 2021

Ο σύνδεσμος εφέδρων καταδρομέων της επαρχίας Πάφου αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά εάν ευσταθούν οι πληροφορίες όπως αναφέρει σε επιστολή του ότι η τοπική αρχή σχεδιάζει την κατεδάφιση μνημείου στον περίβολο του ναού Αγίου Κενδεα.

Σύμφωνα με την επιστολή οι πληροφορίες τους φέρουν τον Δήμο Πάφου να κάνει σκέψεις κατεδάφισης του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων στον περίβολο του Ιερού Ναού του Αγίου Κενδέα στην Πάφο, το οποίο έχει ανεγερθεί από εράνους και εισφορές φίλων και συγγενών των Πεσόντων και Αγνοουμένων πριν από αρκετά χρόνια.
Το γεγονός αυτό σημειώνεται στην επιστολή μάς λυπεί ιδιαιτερα αφού το μνημείο αυτο συμβολίζει τους κατά καιρούς αγώνες και την θυσία των καταδρομέων υπερ πίστεως και πατρίδος σε όλα τα πεδία των μαχών της Κύπρου.» Οι έφεδροι καταδρομείς σημειώνουν ότι η τοπική αρχή έχει κάθε δικαίωμα να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο που ανήκει στον Δήμο Πάφου.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα επί της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθόσον η μόνη αρχή η οποία δικαιούται και έχει λόγο είναι η Ιερά Μητρόπολις Πάφου, αναφέρεται. Καλούν τέλος τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, διότι η ανέγερση του εν λόγω μνημείου έγινε κατόπιν αδείας και εγκρίσεως του τότε Μητροπολίτου Πάφου και νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄.
«Εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας αυτό θα προχωρήσουμε στην άμεση λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του κ. Φαίδωνος με συμπαραστάτη μας την Ιερά Μητρόπολη Πάφου ως την μόνην αρχή την έχουσαν δικαιοδοσίαν επί του ιερού ναού και κατ΄επέκταση και του ανεγερθέντος Μνημείου Πεσόντων Καταδρομέων.»