17 Ιανουαρίου 2021

To θρίλερ με την ψήφιση του προϋπολογισμού συνεχίζεται ενώ ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για στάση πληρωμών

Μπράβο στον Βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους για την απόφαση του να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του για προστασία των περιουσιών του κόσμου που έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες.
Η προστασία των δανειοληπτών απέναντι στις αυθαίρετες εκποιήσεις των τραπεζών είπε αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ανέφερε επίσης …
“Δεν μπορώ να αγοράσω ψάρι στο γυαλό. Εγώ θέλω ρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού εγκριμμένες. Εδώ έκαναν κούρεμα καταθέσεων σε μία μέρα, δεν μπορούν να φέρουν σε πέντε μέρες ένα νομοσχέδιο που να αλλάζει ουσιαστικά μόνο μία παράγραφο;”
Έτσι κι αν ακόμη η ΕΔΕΚ ψηφίσει τον προυπολογισμό ο Μυριάνθους θα τον καταψηφίσει εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του.
Χίλια μπράβο από μας.

Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι οι ισορροπίες των κομμάτων δεν έχουν διαφοροποιηθεί μέχρι στιγμής:
Υπέρ του προυπολογισμού τάσσονται ο Δημοκρατικός Συναγερμός με 18 ψήφους, η Αλληλεγγύη με 2 ψήφους, το ΕΛΑΜ με επίσης 2 ψηφους και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων με 3 ψήφους. Σύνολο 25 ψήφοι.
Εναντίον του προϋπολογισμού τάσσονται το ΑΚΕΛ με 16 ψήφους, το ΔΗΚΟ με 7, οι Οικολόγοι με 2 και η Άννα Θεολόγου με μία ψήφο. Σύνολο 26 ψήφοι.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει η ΕΔΕΚ η οποία έχει στη διάθεση της 3 ψήφους και η Συμμαχία Πολιτών με μία ψήφο ενώ αν υπάρξει και πάλι ισοψηφία ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως σε αυτή την περίπτωση θα ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού.