21 Ιανουαρίου 2021

To Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου δικαιώνει την Ιερά Μητρόπολη Πάφου- Καταδικάζει τον Δήμο Πάφου σε αποζημιωσεις πέραν των 7,5 εκατομυρίων

To Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου δικαιώνει την Ιερά Μητρόπολη Πάφου στην αγωγή της με την οποία αξίωνε αποζημιώσεις για μείωση της οικονομικής αξίας του κτήματος/τεμαχίου της στο οποίο βρίσκεται ο Δημόσιος Κήπος, καταδικάζοντας σήμερα τον Δήμο Πάφου σε αποζημιώσεις 7, 739,000 πλέον έξοδα.
Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Πάφου το 2010 είχε καταχωρήσει αγωγή εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, του Δήμου Πάφου και του Υπουργικού Συμβουλίου, αξιώνοντας αποζημιώσεις €26.125.000 πλέον τόκους για μείωση της οικονομικής αξίας του τεμαχίου της στο οποίο βρίσκεται ο Δημόσιος Κήπος λόγω της αλλαγής που έγινε στην πολεοδομική του ζώνη.
Η Δημοτική επιτροπή με την Κ.Δ.Π. 180/81 ημερομηνίας 7.8.1981 ενέταξε το τεμάχιο του Δημοσίου Κήπου στη ζώνη Ζ1, μειώνοντας το συντελεστή δόμησης του από 160% σε 1% , με αποτέλεσμα να μειωθεί η οικονομική αξία του τεμαχίου.
Τα Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου μετά την ακροαματική διαδικασία καταδίκασε σήμερα τον Δήμο Πάφου να πληρώσει ως αποζημίωση για την ουσιώδη μείωση της αξίας του κτήματος, με το ποσό των €7.739.000 πλέον έξοδα.
Ο Δήμος Πάφου με σχετική ανακοίνωση του σημειώνει πως η απόφαση θα μελετηθεί από τον Δήμο Πάφου τις αμέσως επόμενες ημέρες.