25 Ιανουαρίου 2021

Αλατοπίπερο…

**Πολυπολιτισμική λογική:

Ο Χασάν γεννήθηκε στην Κύπρο… άρα είναι Κυπραίος!
Ο Κιμ Γουάν Λί γεννήθηκε στην Κύπρο… άρα είναι Κυπραίος!
Ο Τρισκόφκσι γεννήθηκε στην Κύπρο … άρα είναι Κυπραίος!
Ο Μαρτίνος, ο Αντρέι, ο Ρομανώφ, ο Πολένσκι, ο Αχμετ, ο Σουνεγάλ, ο Γκουαρνταμάντα… που γεννήθηκαν στην Κύπρο είναι όλοι….Κυπραίοι!
Με το ίδιο σκεπτικό…
Ο Ροκυς ο σκύλος που γεννήθηκε μέσα στην μάντρα… είναι πρόβατο!
Κι ο δε αρουραίος ο Πίπης που γεννήθηκε σε στάβλο… είναι άλογο!!!
Αυτό μας σερβίρουν και η επιλογή δική σας αν θα το υιοθετήσετε ή αν θα το απορρίψετε!

** Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λένε…
Και ο Δήμος Πέγειας το εφάρμοσε κατά λέξη.
Αφού βλέπει τι προβλήματα αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές με τα κοιμητήρια κι αφού υπάρχει και μια πανδημία που τρέχει σου λέει καλού – κακού να αγοράσει ένα τεμάχιο που συνορεύει με το υφιστάμενο κοιμητήριο μπας και…
Έτσι δεν θα τρέχει τελευταία στιγμή κι ούτε θα προβληματίζεται όπως άλλες τοπικές αρχές που δεν μερίμνησαν έγκαιρα!

** Θυμήθηκε και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής μετά από ένα ολόκληρο χρόνο σχεδόν να κινηθεί δυναμικά για να πάρουν οι επιχειρήσεις την εφάπαξ χορηγία που εχει εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και να διαβουλευτούν με την επιδημιολογική ομάδα λένε για να επαναλειτουργήσουν τα κέντρα τους.
Και λέω θυμήθηκε …γιατί εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν κλειστοί- ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα/διατάγματα έχοντας διαλυθεί οικονομικά και έχοντας καταστραφεί οι επιχειρήσεις που έκτισαν με κόπο και με μόχθο, την ίδια ώρα που άλλες επιχειρήσεις με πολύ μεγαλύτερο ρίσκο μετάδοσης του ιού παρέμειναν ανοικτές. Κι όχι μονο αυτό…αλλά την ίδια ώρα που άλλες επιχειρήσεις του ίδιου στυλ αλλά σε ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούσαν κανονικά και δεν υπήρχε η οποιαδήποτε ενόχληση προς τους πελάτες.
Γιατί αν οι πολίτες κινδύνευαν όντως από τα εστιατόρια…. δεν είχαν το ίδιο ρίσκο κι από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που τις γιορτινές ημέρες είχαν και τα ρεβεγιόν τους ενώ όλα τα υπόλοιπα ήταν κλειστά;