27 Ιανουαρίου 2021

ΑΛΗΘΕΙΑ 1029: Ο έλεγχος των ανυψωτικών μηχανημάτων μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής εργασίας Αντρέα Φακοντή τον έλεγχο αυτών των μηχανημάτων μέχρι σήμερα τον είχε το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας, ενώ τώρα θα μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν εγκεκριμένοι με βάση συγκεκριμένα προσόντα και στοιχεία επιθεωρητές, οι οποίοι θα ασκούν αυτόν τον έλεγχο και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας θα ελέγχουν τους επιθεωρητές.

Στόχος, σημείωσε ο κ. Φακοντής, είναι να γίνεται τακτικός συχνός έλεγχος από εγκεκριμένους ελεγκτές επιθεωρητές, ώστε να υπάρξει πρόληψη για αποφυγή εργατικών μηχανημάτων από τα ανυψωτικά μηχανήματα.
Δυστυχώς είπε ο κ. Φακοντής το τελευταίο διάστημα μεγάλωσε πολύ ο αριθμός των ανυψωτικών μηχανημάτων επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα οι έλεγχοι που γίνονταν δεν ήταν ουσιαστικοί, με αποτέλεσμα πολλά μηχανήματα να μην τηρούν τις ανάλογες προδιαγραφές ασφάλειας και τούτο είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται και εργατικά ατυχήματα

Πρόσθεσε επίσης πως το θέμα αυτό θα συνεχίσει να απασχολεί την Επιτροπή και ήδη εξετάστηκε σε μια πρώτη συζήτηση, ωστόσο, όπως είπε, θα γίνει κατ’ άρθρον συζήτηση τις επόμενες μέρες για να πάει στην ολομέλεια εντός του Φεβρουαρίου για ψήφιση.