27 Ιανουαρίου 2021

Πρόστιμο από 85 εως 2000 ευρώ για όσους δεν διατηρούν την πόλη τους καθαρή.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Πάφου για να διατηρήσει την πόλη καθαρή είναι αξιέπαινη. Ωστόσο δεν αρκεί μόνο ο Δήμος από την πλευρά του να προσπαθεί. Σε αυτό το έργο πρέπει να συμβάλουν και οι δημότες. Σε αντίθετη περίπτωση όπως διαμυνύει ο δήμος θα επιβάλλονται αυστηρά εξώδικα πρόστιμα.
Συγκεκριμένα υπό το φως και της νέας εκστρατείας καθαρισμού κι ευπρεπισμού της πόλης, ο Δήμος, εκφράζει για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά του για την διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, με την επιβολή αυστηρών εξώδικων προστίμων σε όσους παρανομούν. Επισημαίνεται ότι πέρα των εξώδικων προστίμων ύψους 85 ευρώ, η Δημοτική Αρχή κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργού Γεωργίας, μπορεί να εκδίδει και βαριά πρόστιμα που κυμαίνονται από 200 μέχρι 2.000 ευρώ ανά περίπτωση.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πάφου καλεί το κοινό να αξιοποιεί το Πράσινο Σημείο, που βρίσκεται στη συνοικία Μουττάλου, προκειμένου να εναποθέτει εκεί άχρηστα αντικείμενα και υλικά όπως αλουμίνιο, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ξύλο, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και D.I.Y.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, η Τοπική αρχή πράττει το καθήκον της, είναι όμως και στο χέρι του πολίτη να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και να δώσει την ανάλογη συνέχεια διατηρώντας την πόλη καθαρή, λειτουργική και ευπρεπή.
Σημ: Τώρα μπορείτε να μας βρείτε και επίσημα στις σελίδες:
WEBSITE:

Αρχική Σελίδα


YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC6cltb2lRSt_v7hKj8WewBQ