5 Φεβρουαρίου 2021

Η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής είναι τελικά μέρος του προβλήματος της διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών και όχι παράγοντας επίλυσής του

Tι δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου μετά την επίσκεψη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προσφύγων στον Μούταλλο.
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής είναι τελικά μέρος του προβλήματος της διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών και όχι παράγοντας επίλυσής του
Η σημερινή επίσκεψη της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής στην Πάφο κατέληξε σε ηχηρή αποτυχία. Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις μου τόσο προς την Πρόεδρο της Επιτροπής όσο και δημόσια, επαληθεύτηκαν.
Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι για χάρη πολιτικών σκοπιμοτήτων με στόχο τη διατήρηση πελατειακών σχέσεων με μικρό αριθμό προσφύγων, η Επιτροπή είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα, αρκεί να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα μικροπολιτικά και πελατειακά συμφέροντα.
Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο ότι η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, δυστυχώς, είναι μέρος και όχι η λύση του προβλήματος στη διαχείριση των Τ/Κ περιουσιών. Δέσμια μιας διαχρονικής πολιτικής και αναχρονιστικής πρακτικής η οποία υποθάλπει ή ανέχεται παράνομες χρήσεις, εκμισθώσεις και υπεκμισθώσεις, πλιάτσικο περιουσιών μέσα από αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες, με κατάληξη την άνιση μεταχείριση χιλιάδων προσφύγων υπέρ ολίγων ευνοημένων προνομιούχων, η Επιτροπή αποδεικνύεται αδύναμη και ανίκανη να συμβάλει θετικά στη διαχείριση ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού θέματος για τη χώρα μας.
Με τη μη άσκηση ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου, χιλιάδες πρόσφυγες εξακολουθούν να μένουν χωρίς οποιανδήποτε Τ/Κ περιουσία, ενώ κάποιοι άλλοι πρόσφυγες αλλά και μη πρόσφυγες συνεχίζουν να κατέχουν και να νέμονται εκατοντάδες στρέμματα γης ή και αρκετά υποστατικά ο καθένας.
Για κάποιον που μπορεί να αντιληφθεί την ουσία, το σημερινό φιάσκο ήταν η φυσιολογική κατάληξη των πράξεων και παραλείψεων της Επιτροπής στα τελευταία χρόνια. Χωρίς να ενδιαφέρεται για την ουσία και να ακούσει ακριβοδίκαια τις διαφορετικές απόψεις (πράγμα που έγινε και στη συνεδρία της περασμένης Τρίτης) και οργανώνοντας μιαν παράσταση που θύμιζε λαϊκό δικαστήριο, ενθάρρυνε με την ανοχή της άτομα τα οποία κατείχαν παράνομα Τ/Κ υποστατικά ή επενέβησαν παράνομα σε Τ/Κ περιουσίες να φωνασκούν και να ασχημονούν. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν διαπληκτισμοί και μικροσυμπλοκές, γεγονός που ανάγκασε την Αστυνομία να επιβάλει τη διάλυση της συγκέντρωσης λόγω και της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Είναι πραγματικά απογοητευτικό, οι πολίτες να διαπιστώνουν ότι θεσμικά όργανα που είναι επιφορτισμένα με την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποθάλπουν και εκτρέφουν το λαϊκισμό για χάρη μερικών δεκάδων ψήφων, υπονομεύοντας στην πραγματικότητα το δύσκολο έργο του Δήμου Πάφου για άρση παρανομιών, αδικιών και στρεβλώσεων που χρονίζουν στην πόλη μας για δεκαετίες.