5 Φεβρουαρίου 2021

SHOW και άκρατος λαϊκισμός σήμερα στον Μούταλλο

Και όπως συνηθίσαμε να τα λέμε έξω από τα δόντια έτσι και σήμερα θα περιγράψουμε το σκηνικό έτσι όπως εξελίχθηκε στην περιοχή του Μουτάλλου και μας προσβάλει ως κοινωνία.
Για χάριν συζήτησης ας θεωρήσουμε ότι ο Δήμαρχος Πάφου φταίει 100% για τις επεμβάσεις στην περιοχή. Ας θεωρήσουμε επίσης ότι και ο υπουργός εσωτερικών που έδωσε το πράσινο φως στον Δήμο Πάφου να προχωρήσει με τις εργασίες φταίει επίσης 100%
Το ερώτημα παραμένει: Ήταν χώρος η πλατεία Μουτάλλου να επιλυθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;;;;;;;;
Ας ξεκινήσουμε από την νομοθεσία και τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο όπου σύμφωνα με τα διατάγματα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Ήρθε λοιπόν η ίδια η Επιτροπή Προσφύγων να παραβιάσει αυτόν τον νόμο και να πραγματοποιήσει συγκέντρωση με όλους τους επηρεαζόμενους από τα έργα πρόσφυγες!!!
Κανονικά εδώ πρέπει να πέσει ένα 300αρι για τον κάθε βουλευτή που παρανόμησε!
Ακολούθως – αν είναι δυνατόν- η πρόεδρος της επιτροπής επιχείρησε μέσα στα λασπόνερα, τις φωνασκίες και τον ήλιο να ακούσει τους 10-15 επηρεαζόμενους πρόσφυγες που κατήγγειλαν τον Δήμαρχο, ΑΝΤΙ…. Να τους καλέσει έναν προς έναν στο γραφείο της, να ακούσει το πρόβλημα του και το παράπονο του καθενός και με την βοήθεια των αρμόδιων λειτουργών να μελετήσουν βάση των σχεδιασμών του Δήμου Πάφου και των υφιστάμενων κοτσιανιών/εγγράφων παραχώρησεψν/συμφωνιών/συμβάσεωνν με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ υποστατικών τι παραβιάσεις έγιναν και αφού είναι εις γνώσιν τους όλες οι επτομέριες για την κάθε περίπτωση να δουν από κοντά τα σπίτια!
3ον. Ήταν λογικό κι αναμενόμενο, ότι κάτω από την πίεση της κατάληψης μέρος της γης που απέκτησαν μετά την προσφυγιά οι κάτοικοι Μουτάλλου και μπροστά στην άνιση και άδικη όπως υποστηρίζουν αντιμετώπιση από τον Δήμαρχο να υπάρχουν εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ των 2 πλευρών.
Τότε προς τι η συγκέντρωση εκεί κι όχι ένας – ένας σε κάποιο γραφείο;
Μήπως έτσι εξυπηρετούνται πλέον προεκλογικές σκοπιμότητες;
Διότι αν όντως υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον για αυτούς τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους – πάντοτε έτσι όπως εγώ τα βλέπω- θα ενδιαφέρονταν από την ημέρα που έφθασαν κοντά τους οι πρώτες καταγγελίες και πριν προχωρήσει σχεδόν το έργο να ολοκληρωθεί.
Τώρα που έγιναν όλα ένα ανοικτό οικόπεδο και κτίστηκαν οι χώροι στάθμευσης υπάρχει επιστροφή;;;;
4ον. Πόσο λαϊκισμός παιδί μου…να ακούς βουλευτή να κατεβάζει τον πήχυ χαμηλά και να μιλά για έναν άλλον εκλελεγμένο… τον τοπικό άρχοντα της πόλης που βρίσκεται – ότι θα θέσει θέμα αφαίρεσης των δικαιωμάτων να παραχωρείται Τ/κ γη σε τοπική αρχή και έτσι δεν θα ξαναπατήσει ο κουμπάρος δαμέσα. Κανεί τον ως δαμέ! Θα το φροντίσω εγώ. Έκαμε σύμβαση ο Δήμος; Θα του την αφαιρέσω!
Εντάξει μεγάλε… κάλμα!
Που κατέληξε λοιπόν σήμερα όλο αυτό το Show ;;;
Γιατί περί Show πρόκειται αν αναλογιστεί κανείς ότι το θέμα της διαχείρισης των Τ/κ περιουσιών είναι ένα θέμα που καίει και συζητείται εδώ και πολύ καιρό και δεν έγινε καμία προσπάθεια επίλυσης των πολλαπλών προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Αν πραγματικά ήθελαν επίλυση αυτών των προβλημάτων για τους κατοίκους του Μουτάλλου τότε η αντιμετώπιση τους θα ήταν διαφορετική κι όχι μέσα σε ένα χωράφι…με φωνασκίες, διαπληκτισμούς και ύβρεις και να χρειάζεται η επέμβαση της Αστυνομίας για να διαλύσει την συγκέντρωση και να αποτρέψει καυγάδες και σκοτωμούς.
Σίγυρα υπάρχει καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών. Αυτή η πρακτική και ταχτική μας προσβάλλει ως κοινωνία!