13 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης με θύματα την 52χρονη Ανδρούλλα Αβραξίδου και τον 20χρονο Στέλιο Γιάγκου, καθώς και της απόπειρας φόνου με θύμα 25χρονο, που διαπράχθηκαν νωρίς χθες το πρωί, στην επαρχία Λευκωσίας.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, νωρίτερα σήμερα διεξήχθησαν από Ιατροδικαστή, οι νεκροτομές στις σορούς των δύο θυμάτων.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της 52χρονης προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης ανιούσας αορτής, καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος και ζωτικών οργάνων, που προκλήθηκαν από νύσσον και τέμνον όργανο.

Επίσης σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 20χρονου προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης δεξιάς καρωτίδας, καθώς και πολλαπλών τραυμάτων σώματος, που προκλήθηκαν από νύσσον και τέμνον όργανο.

Νεότερη ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς σχετικά με τον 25χρονο τραυματία, θύμα απόπειρας φόνου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, εκτός κινδύνου.

Νωρίτερα σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης του 59χρονου υπόπτου, για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησης του 59χρονου υπόπτου, διεξάχθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο ύποπτος.

Η 52χρονη και ο 20χρονος εντοπίστηκαν νεκροί στην οικία τους, στην επαρχία Λευκωσίας, χθες το πρωί, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία. Στη σκηνή εντοπίστηκε επίσης ο 25χρονος τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη και νοσηλεία.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε άλλη περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, τον 59χρονο ύποπτο και προχώρησαν στη σύλληψή του με δικαστικό ένταλμα.

(KYΠE)