13 Φεβρουαρίου 2021

AYTH H ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΎΝΔΥΝΗ…

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Κύπρος μας σε όλους τους τομείς. Το άλλοτε ανεπτυγμένο κράτος η ευημερούσα κοινωνία έχει πάρει τον κατήφορο εξαιτίας της γενιάς των πενήντα κι άνω, αυτή η γενιά που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη συλλογικά αλλά και ατομικά(πλην εξαιρέσεων) για την πραγματική τραγική εικόνα, την κοινωνική και θεσμική διάλυση. Η εικόνα αυτή μόνο απογοήτευση μπορεί να προκαλεί.

Δυστυχώς μια μερίδα επώνυμων που αποτελείται από πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατροί, μεγαλοεκδότες, μεγαλοτραπεζίτες, λογιστές, εργολάβοι, κρατικοί αξιωματούχοι, κατάφεραν με την δράση τους μέσα σε λίγα χρόνια να μετατρέψουν αυτόν τον παράδεισο σε κόλαση. Μέσα από ένα συστηματικό και καλομεθοδευμένο σχεδιασμό προχώρησαν σε μια εγκληματική οικονομική δράση που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία, στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος , στην εξαθλίωση του λαού και στην μετανάστευση των νέων.
Δεν δίστασαν προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους κι εξυπηρετώντας προσωπικά και κομματικά συμφέροντα , να εγκληματήσουν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, οδηγώντας την στην σημερινή άθλια κατάσταση.
Κόβουν και ράβουν νόμους ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα κι όχι για το καλό της χώρας και των πολιτών της. Προωθούν νομοσχέδια προς εξυπηρέτηση προσωπικών ή κομματικών ή του Κεφαλαίου Συμφερόντων ενώ είναι πάντα αυτοί που φοροδιαφεύγουν, παίρνουν μίζες και κάνουν υπαιξερέσεις!

Είναι οι ίδιοι που παρεμβαίνουν στο έργο της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, αλλά και των κρατικών υπηρεσιών. Βολεύουν σε θέσεις – κλειδιά κομματικά ή συγγενικά πρόσωπα ανεξαρτήτως γνώσεων και ικανοτήτων ενώ αλλάζουν τα τοπικά σχέδια μέσα σε ένα βράδυ για να βολέψουν ευατούς και συνεργάτες. Καλύπτουν απατεώνες και εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς με αποφάσεις ή δράσεις τους.
Είναι αυτή η μερίδα, που καθορίζει την τύχη της χώρας και την δική μας .

Είναι αυτοί που οδήγησαν τον λαό της Κύπρου στην φτώχεια και στην απόγνωση. Που πήραν τις καταθέσεις και τις περιουσίες του. Τους μισθούς και τις συντάξεις . Είναι αυτοί που έκλεψαν όνειρα κι οδήγησαν τους νέους στην μετανάστευση . Είναι αυτοί που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πήραν και το τελευταίο σεντ, καταστρέφοντας οικογένειες κι οδηγώντας πολλούς σε απονενοημένες πράξεις.

Είναι αυτοί που παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και εξισώνουν μια παιδική ψυχούλα… με 20 μήνες φυλάκιση! Που τον μικροκλέφτη τον μετατρέπουν σε… εγκληματικό στοιχείο και τον μεγαλοαπατεώνα σε… ήρωα.
Είναι αυτοί που λεηλατούν τα κρατικά έσοδα και νέμονται τον δημόσιο πλούτο και δεν εχουν καταδικαστεί ή τιμωρηθεί ποτέ για καμία τους πράξη.
Είναι αυτοί που διάγουν βίο λαμπρό και υπόσχονται εντιμότητα, διαφάνεια, μηδενική ανοχή και μαχαίρια που θα φθάσουν στο κόκκαλο.

Είναι βέβαια κι αυτοί… οι άλλοι.
Οι πολλοί. Που εγκληματούν εις βάρος του ευατού τους και της οικογένειας τους με την παθητική τους σταση. Αυτοί που εθελοτυφλούν και στρέφουν αλλού το κεφάλι και σιωπούν. Που κάθονται στον καναπέ και μιζερεύουν την τύχη τους . Που δεν λένε να σηκώσουν ανάστημα. Να προτάξουν στήθος, τόλμη και πυγμή , διεκδικώντας όχι μόνο όσα τους αναλογούν αλλά και την ποιότητα στην ζωή τους. Την διατήρηση όσων με κόπο και μόχθο απέκτησαν.

Αυτη η μερίδα είναι πιο επικίνδυνη… γιατί ενώ βλέπει κι αντιλαμβάνεται το έγκλημα που συντελείται εις βάρος αυτής και των παιδιών της… παραμένει σιωπηλή η κανοντας κριτική μέσω…. Facebook!!!

ΣΗΜ: Τώρα μπορείτε να μας βρείτε κι επίσημα στην ιστοσελίδα:
www.elismichael.com