16 Φεβρουαρίου 2021

Συνεχίζονται οι ερευνες για την καταγγεία της 32χρονης εναντίον Κύπριου πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση

Κανονικά συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις του Ειδικού Κλιμακίου που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αναφορικά με τις καταγγελίες γυναικών περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, σε σχέση με τους γραπτούς ισχυρισμούς που διατύπωσε 32χρονη εναντίον Κύπριου πολιτικού.
Πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο περί απόσυρσης της καταγγελίας από τη γυναίκα, λόγω του ότι στοιχεία από την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές είδαν το «φως» της δημοσιότητας, αποδεικνύονται αβάσιμες.
Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι οι ανακριτές χειρίζονται την υπόθεση με πάσα μυστικότητα, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκόμενων προσώπων.
Kαταγγελια-σοκ 32χρονης εναντίον Κύπριου πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση:
Μετά τον αθλητισμό και το πολιτισμό και ο χώρος της πολιτικής έρχεται αντιμέτωπος με το τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. Τα όσα ισχυρίζεται ότι βίωσε στα χέρια γνωστού πολιτικού το 2014 στις Βρυξέλλες, κατέθεσε γραπτώς την περασμένη Πέμπτη, 32χρονη στους ανακριτές του Ειδικού Κλιμακίου της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πολιτικός κάλεσε την 25χρονη τότε κοπέλα στο διαμέρισμα του, με σκοπό να την βοηθήσει να βρει εργασία. Όπως ισχυρίζεται εκεί της επιτέθηκε με άσεμνες πράξεις.
Σύμφωνα με την ίδια έφυγε αμέσως από το διαμέρισμα αλλά δεν είχε το κουράγιο να τον καταγγείλει στις αρχές. Αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της μετά τις καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου και άλλων γυναικών.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
“Η Αστυνομιία δεν σχολιάζει τέτοιου είδους υποθέσεις, σεβόμενη τα άτομα τα οποία προβαίνουν στις συγκεκριμένες καταγγελίες τα οποία ζητούν εμπιστευτικότητα από την Αστυνομία.”
Οι ανακριτές κατάρτισαν ήδη κατάλογο προσώπων για κατάθεση, τα οποία φέρονται να γνώριζαν για το περιστατικό. Το κατώφλι του Αρχηγείου αναμένεται να περάσει και ο πολιτικός, ο οποίος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για όσα του καταλογίζονται.
Την παρέμβαση της Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, προκάλεσε η διαρροή του περιεχομένου της κατάθεσης της 32χρονης στο διαδίκτυο. Η Επιτροπή προέβει σε αυστηρές συστάσεις, προς πάσα κατεύθυνση για προστασία των προσωπικών δεδομένων της παραπονούμενης.
(Είδηση από Αlphanews)