17 Φεβρουαρίου 2021

ΚΤΥΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ… Επιτέλους μετά από μία δεκαετία συζητήσεων… αποφάσισαν να ανεγείρουν νέα μονάδα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Πάφου

ΚΤΥΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ…
Επιτέλους μετά από μία δεκαετία συζητήσεων… αποφάσισαν να ανεγείρουν νέα μονάδα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Πάφου προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών τους οποίους αν θυμάστε πιο παλιά τους έβγαζαν ακόμη και από τα παράθυρα!
Μετά τους στοίβαζαν όπως τις σαρδέλες…
Σε δωμάτια σκοτεινά χωρίς παράθυρα και εξαερισμό…

Και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούσαν τους ασθενείς που ταλαιπωρούνταν αρκετά αλλά κινδύνευε κιόλας η ζωή τους .

Και σε αυτούς τους γιατρούς και νοσηλευτές αξίζουν συγχαρητήρια!

Τώρα έπεσαν οι υπογραφές των συυμβολαίων κι αναμένεται η νέα μονάδα να είναι έτοιμη σε 18 μήνες.

Το Έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και 12ετή Συντήρηση και η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στο ποσό των €4.200.000 πλέον Φ.Π.Α.. Οι μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών από την έναρξη των εργασιών, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κτηρίου το οποίο θα φιλοξενεί μια σύγχρονη λειτουργική Μονάδα Αιμοκάθαρσης για ολόκληρη την επαρχία Πάφου, με υψηλές αισθητικές και ποιοτικές απαιτήσεις, που να ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των ασθενών που θα νοσηλεύονται και του προσωπικού που θα απασχολείται σε αυτό.