18 Φεβρουαρίου 2021

Κόκκινος και Δημητρίου συζητούν τα προβλήματα των Πολύτεκνων οικογενειών

Επίσκεψη στα γραφεία της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής κ. Σάββα Κόκκινο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου η Οργάνωση Πολυτέκνων αγωνίζεται καθημερινά για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους στα αρμόδια τμήματα του κράτους. Θεωρούν ότι η στήριξη τους είναι μηδαμινή , με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες πολυτέκνων να έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας.
Ειδικά μετά την ψήφιση εισοδηματικών κριτηρίων για την λήψη επιδομάτων , οι οικογενειάρχες πολύτεκνοι δίνουν καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Το αίτημα τους είπε ο . Δημητρίου είναι όπως το Κράτος στηρίξει πραγματικά όλους όσους το έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι και στο θέμα της υπογεννητικότητας. Διαφορετικά, η Χώρα μας θα καταντήσει , Χώρα των γερόντων. Η σημαντικότητα των επιδομάτων και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην αύξηση των γεννήσεων.Ο δείκτης γονιμότητας στη Χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 1,2%. Είμαστε απο τις τελευταίες Χώρες της Ευρώπης στις γεννήσεις. Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν σταθεί εμπόδιο στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Ο κύριος Κόκκινος σε μιά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Βάσο Δημητρίου αναφέρθηκε στα πιό κάτω θέματα:
1.Τα έσοδα της Επαρχιακής Επιτροπής έχουν μειωθεί δραστικά λόγω της οικονομικής ύφεσης που μαστίζει την Χώρα μας, με αποτέλεσμα να μήν μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τις δυσπραγούντες οικογένειες μέλη τους.
2. Με την πανδημία του “κορονο’ι’ού” έχουν περαιτέρω συρρικνωθεί τα έσοδα τους λόγω των απαγορευτικών μέτρων για διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο είχαν την συλλογή χρημάτων.
3. Σε γενικές γραμμές ο κύριος Κόκκινος αναφέρθηκε στην απαίτηση της Οργάνωσης τους για επαναφορά των επιδομάτων που καταργήθηκαν ή μειώθηκαν δραστικά το 2012. Θέματα που αφορούν την χορηγία επιδόματος Μάνας, σε εθνοφρουρούς, σε φοιτητές , παροχής αφορολόγητου αυτοκινήτου σε πολύτεκνες οικογένειες θα είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για τα νεαρά ζευγάρια.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Σάββας Κόκκινος εξείρε το πολύχρονο σημαντικό έργο που επιτέλεσε στην Επαρχιακή Οργάνωση Πολυτέκνων ο μακαριστός Λεόντιος Τσέλεπος. Ο Ανθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την προσφορά , την διεκδίκηση και τον αγώνα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων της Οργάνωσης των Πολυτέκνων οικογενειών.

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε τελος τον θαυμασμο του για το έργο που επιτελούν κι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων για το κοινωφελές έργο που επιτελούν.

ΣΗΜ: Τώρα μπορείτε να μας βρείτε και στην ιστοσελίδα:
www.elismichael.com