18 Φεβρουαρίου 2021

Πρόταση Πάζαρου: Δημιουργία υπηρεσίας συλλογής αδρανών υλικών ή τερματισμός της χρέωσης των 4 ευρώ ετησιως στους λογαριασμούς των δημοτών

Την δημιουργία Υπηρεσίας Συλλογής και μεταφοράς κλαδεμάτων ι άλλων αδρανών υλικών στο πράσινο σημείο στον Μούταλλο ή την διακοπή της χρέωσης των 4 ευρώ στους λογαριασμούς των δημοτών εισηγείται με επιστολή του στον Δήμο Πάφου ο υποψήφιος Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος.

Ο κ. Πάζαρος εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο που ο Δήμος Πάφου διαχειρίζεται το θέμα της απομάκρυνσης κλαδεμάτων και άλλων αδρανών υλικών και εισηγήθηκε κατ επανάληψη την δημιουργία τμήματος στη υπηρεσία Καθαριότητας που να συλλέγει τα κλαδεύματα και άλλα αδρανή υλικά και να τα μεταφέρει στο πράσινο σημείο στον Μούτταλλο αφού όπως υποστηρίζει είναι λογικά αντιληπτό, ότι δεν διαθέτουν όλοι οι πολίτες το μεταφορικό μέσο για να το πράξουν από μόνοι τους.
Είναι δίκαιο και έντιμο σημειώνει ο κ. Πάζαρος από την στιγμή που ο Δήμος Πάφου( με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου)ρεώνει τον ετήσιο λογαριασμό των δηοτων με το ποσό των €4 για υπηρεσίες περισυλλογής κλαδεμάτων και άλλων αδρανών υλικών (δηλαδή από €146 σε €150) οφείλει, είτε να εφαρμόσει την ίδια του την απόφαση και να προσφέρει την υπηρεσία αυτή που εδώ και χρόνια χρεώνει τους δημότες του, είτε αμέσως να διακοπεί και/ή αφαιρεθεί η χρέωση του ποσού των €4= από την στιγμή που δεν την προσφέρει.

Ο κ. Πάζαρος τέλος επισημαίνει ότι η πρόταση του είναι εφικτή κι ότι ο Δήμος Πάφου ως τοπική Αρχή θα πρέπει να διευθετήσει το θέμα αφού η παρούσα κατάσταση αποτελεί καταχρηστική συμπεριφορά εκ μέρους της τοπικής αρχής και είναι συνειδητή εκμετάλλευση των δημοτών της.