21 Φεβρουαρίου 2021

Το θέμα του υπερπληθυσμού είναι τα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν το Νικολαίδειο Γυμνάσιο και την Τεχνική Σχολή

Το θέμα του υπερπληθυσμού είναι τα κυριότερα προβλήματα που ταλανίζουν το Νικολαίδειο Γυμνάσιο και την Τεχνική Σχολή και παρά τις κατά καιρούς διαβουλεύσεις/συζητήσεις εντούτοις ήμαστε ακόμη στο μηδέν.
Είναι καλά γνωστό σε όλους ότι η Πάφος χρειάζεται μια πρόσθετη Τεχνική Σχολή προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της. Και κρίνεται αναγκαίο, γιατί οι μαθητές θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τον κλάδο που επιθυμούν για το μέλλον τους κι όχι αυτόν που τους επιβάλλει η πολιτεία να ακολουθήσουν επειδή έτσι βολεύει.
Κάθε χρόνο έχουμε το φαινόμενο της άσκησης πίεσης σε αριθμό μαθητών για να ακολουθήσουν άλλο κλάδο από αυτόν που επιθυμούν, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Να σημειώσουμε ότι την φετινή χρονιά η Τεχνική Σχολή φιλοξένησε 595 μαθητές αντί 500 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.
Η δε ανέγερση του νέου Νικολαιδείου είναι πρόβλημα όχι πρώτα της πολιτείας αλλά του κόσμου της Πάφου που δεν λέει να συμφωνήσει σε ποιο χώρο θέλει την ανέγερση του .

Και παρότι λήφθηκε κάποια απόφαση για να δημιουργηθεί στον χώρο του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου με πολλές προσθηκομετατροπές και αλλαγές στα γύρω σχολεία (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) για να βολέψει, εντούτοις δεν προσμέτρησαν το θέμα της τροχαίας κίνησης και κυρίως τι θα γίνεται στο συγκεκριμένο τετράγωνο κατά τις ώρες αιχμής, αν αναλογιστεί κανείς ότι η περιοχή είναι ήδη βαρυφορτωμένη από κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, καταστήματα, τράπεζες, καφετέριες, βιβλιοπωλεία, εργοληπτικές εταιρείες. Δημαρχείο, βιβλιοθήκη, γραφεία ΣΑΠΑ/ΧΥΤΑ ενώ προγραμματίζεται και η ανέγερση ενός Ναού κι ενός θεάτρου κι ενός Μουσείου!!!